Pressmeddelande: Planka.nu uppmanar biljettkontrollanterna att ansluta sig

Efter att ha läst artikeln i GP om hur biljettkontrollanter och chaufförer i Göteborg systematiskt plankar tillsammans på fritiden uppmanar planka.nu dem att ansluta sig till kampen för en avgiftsfri kollektivtrafik. – Vi är väldigt glada över att höra att denna oväntade grupp har valt att organisera sig i kampen för avgiftsfri kollektivtrafik säger Joakim… Läs mer»

Pressmeddelande: SL har tunna bevis för minskad plankning – Planka.nu ökar med 50%

I SL:s nya lägesrapport om plankning hävdas det att plankningen har minskat med 0,7%. Tyvärr har de inte räknat med viktiga faktorer som att Hagsätralinjen var stängd mellan april och oktober eller att Securitas fuskat med biljettkontrollerna. Samtidigt har antalet medlemmar i Planka.nu:s p-kassa ökat med 50%. SL:s lägesrapport har stora brister. Trots att man… Läs mer»

Pressmeddelande: Stockholmspolisen jagar elever på höstlovet

Söderortspolisens twitterkonto @OCSoderort skrev en rätt sensationell uppgift i morse. Under höstlovet ska man jaga plankande ungdomar för att stoppa personrån, trots att majoriteten av eleverna plankar men verkligen inte personrånar. Länk till meddelandet: http://twitter.com/OCSoderort/status/130907444716118016 – Enligt den kommunala Stockholmenkäten så har mer än hälften av eleverna i högstadiet och gymnasiet plankat, säger Christian Tengblad… Läs mer»

Pressmeddelande: Höjning av SL-avgift väcker protester

De borgerliga partierna i Stockholms landsting planerar att höja priset på SL:s månadskort med 100 kronor, från 690 till 790 kronor, från och med 1 september. – Trots fagra löften om att göra Stockholm till en attraktiv, tillgänglig och miljövänlig stad så sker motsatsen. De borgerliga satsar 30 miljarder på att bygga stadsmotorvägen Förbifart Stockholm… Läs mer»

Pressmeddelande: Nolltaxepriset delas ut på fredag!

På fredag delas Nolltaxepriset ut för andra gången. Bland de nominerade märks så olika kandidater som kontroversiella hemsidan Sms-biljett.com och Kiruna Kommun – som inför avgiftsfria bussar från och med i år. – Nolltaxepriset är ett sätt att berömma allt arbete för nolltaxa i kollektivtrafiken som pågår i det tysta , säger Anna Nygård från… Läs mer»

Pressmeddelande: Planka.nu startar i Oslo

Imorgon lördag den 22 januari startar Planka Oslo officiellt sin verksamhet. Aktionsgruppen jobbar för en avgiftsfri kollektivtrafik i Oslo. De kommer bland annat organisera en P-kassa efter svensk modell, där medlemmarna gemensamt betalar varandras böter. – Vi vill få fler att lämna bilen hemma, säger Esben Staatrem Titland från Planka Oslo. Färre bilar ger utrymme… Läs mer»