Pressmeddelande: Planka.nu uppmanar biljettkontrollanterna att ansluta sig

Efter att ha läst artikeln i GP om hur biljettkontrollanter och chaufförer i Göteborg systematiskt plankar tillsammans på fritiden uppmanar planka.nu dem att ansluta sig till kampen för en avgiftsfri kollektivtrafik.

– Vi är väldigt glada över att höra att denna oväntade grupp har valt att organisera sig i kampen för avgiftsfri kollektivtrafik säger Joakim Persson på planka.nu. Liksom alla andra har de ett behov av att använda kollektivtrafiken och verkar också ha insett att den därför borde vara helt skattefinansierad så att alla har fri tillgång till denna nödvändighet.

även om kontrollanterna i dagsläget inte verkar ha några problem med tilläggsavgifter (s.k. böter) så vet man aldrig. De kanske blir kontrollerade av en kollega som inte delar deras syn på nolltaxa eller direkt aktion. Det talas också i artikeln om att dra in tjänstekorten och händer detta kan de nog ha nytta av tryggheten att vara med i planka.nu:s solidariska fond p-kassan där vi gemensamt betalar varandras tilläggsavgifter. Och fram till dess kanske vi kan inleda ett annat samarbete där kontrollanterna ser mellan fingrarna för p-kassemedlemmar på samma sätt som de gör med sina kollegor.

– Vi hoppas på att detta kan bli början på ett långt och givande samarbete där vi tillsammans kämpar för nolltaxa avslutar Joakim Persson.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.