Pressmeddelande: Vägrar SL:s ordförande Wennerholm (M) debattera med Planka.nu?

Igår skulle Planka.nu möta SL:s ordförande Christer G Wennerholm (M) i en debatt på Kulturhuset. Debatten hade varit planerad i flera månader men Wennerholm anmälde sig sjuk i influensa en timme innan utsatt tid. Men redan idag på morgonen var Wennerholm på benen igen och tillräckligt frisk för att i minusgrader ta det första spadtaget på nya älvsjö Centrum. (läs mer om det här)

Planka.nu har skickat blommor för att gratulera till det snabba tillfrisknandet och utmanar samtidigt Wennerholm på ny debatt, där han får välja tid och plats själv.

– Vi tycker att det är viktigt att stockholmstrafiken debatteras, framförallt med de som sitter på beslutsfattandenivå. Christer får gärna välja tid och plats själv, vi kan när som helst så länge vi får ett dygns varsel och debatten är inom Stockholmsområdet, säger Anna Nygård från Planka.nu

Det är inte första gången en representant för Moderaterna ställer in en debatt med väldigt kort varsel, exakt samma sak utspelade sig för någon månad sedan när Stockholms äldre- och ytterstadsborgarråd Joakim Larsson med kort varsel ställde in sin medverkan i en debatt om ombildningarna av hyresrätter. (läs mer om det här)

– Om Moderaterna nu är såpass sjukdomsbenägna som det verkar kanske de borde börja ha reservdebattörer redo. En missad debatt kan hända den bästa, men det blir ett demokratiskt problem om det styrande partiet konsekvent ställer in eller vägrar att ställa upp i debatter, avslutar Anna Nygård.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.