Pressmeddelande: Polisen ljuger om biljettkontrollerna

Stockholm 100225 Polisen hävdar i media att de inte har som arbetsmetod att kontrollera biljetter. Samtidigt rapporterar Planka.nu en femdubbling av antalet polisböter i kollektivtrafiken och mörkertalet är förmodligen stort. Efter den uppmärksammade skandalen Gategate i Hornstulls tunnelbana så har polisens arbete i kollektivtrafiken varit omdiskuterat i media. Polisen säger dock att de inte alls… Läs mer»

Pressmeddelande: SL har snöat in på spärrar

PRESSMEDDELANDE Stockholm 100222 SL har snöat in på spärrar 225miljoner kronor kostar SLs spärrsystem årligen och nya monstespärra köps hela tiden in. Pengar som bättre hade kunnat användas till att säkra trafiken året runt och ge SLs resenärer möjligheten att röra sig även under vinterhalvåret. -SL har helt snöat in på spärrar, i sin iver… Läs mer»

Pressmeddelande: Planka.nu större än riksdagspartierna

Stockholm 100207 PRESSMEDDELANDE Planka.nu större än riksdagspartierna Planka.nu, som arbetar för nolltaxa i kollektivtrafiken och organiserar resenärernas avgiftsstrejk, har nu passerat 10.000 fans på Facebook. Det är fler fans än vad alla riksdagspartier har tillsammans! –Det sänder en tydlig signal till politikerna inför årets val att den nya generationen vill kunna resa och röra på… Läs mer»