Pressmeddelande: Planka.nu startar i Oslo

Imorgon lördag den 22 januari startar Planka Oslo officiellt sin verksamhet. Aktionsgruppen jobbar för en avgiftsfri kollektivtrafik i Oslo. De kommer bland annat organisera en P-kassa efter svensk modell, där medlemmarna gemensamt betalar varandras böter.

– Vi vill få fler att lämna bilen hemma, säger Esben Staatrem Titland från Planka Oslo. Färre bilar ger utrymme för en annorlunda och bättre stad, fortsätter han. Planka Oslo vill också genom nolltaxa skapa en mer tillgänglig och mindre byråkratisk kollektivtrafik.

Runt om i världen arbetar organisationer för avgiftsfri kollektivtrafik, även om inte alla inte organiserar plankare. Bland annat Movimento Passe Livre i Brasilien ordnar just nu protester i bland annat Rio de Janeiro. Men den nya organisationen i Oslo är den första som använder namnet Planka utanför Sverige.

– Vi firar tioårsjubileum i år och är glada att konceptet har spridit sig, säger Christian Tengblad från Planka.nu. Inte minst roligt för alla svenskar som jobbar i Norge och vill vara med i Planka även där! I helgen hälsar Planka.nu på sin systerorganisation för att planera fortsatta kampanjer för nolltaxa i Skandinavien och globalt.

Kontakt Oslo: botogbedring@gmail.com

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.