Pressmeddelande: Planka.nu satsar för att förbättra plankandet i Göteborg och lanserar biljettkontroll.se

I dagarna drar Planka.nu Göteborg igång en satsning på att förbättra och underlätta plankandet. Vi kommer dels dra igång en informationskampanj där vi sprider enkla plankningstips till göteborgarna, dels lansera en ny hemsida, biljettkontroll.se, inriktad på biljettkontroller. Där kommer vi bl.a att publicera den information, som våra medlemmar skickar till vår telefon, om var det… Läs mer»

Pressmeddelande: SL spenderar minst 225 miljoner kronor per år på spärrar och biljettkontroller, de har också världens högsta tilläggsavgifter – ändå minskar inte plankningen!

Stockholm 21:a oktober 2009 Planka.nu presenterar idag resultatet från vår undersökning av tilläggsavgifterna (böterna) för plankning i kollektivtrafiken i 24 storstäder över hela världen. Resultatet bekräftar något vi har pekat på länge, SL:s hetsjakt på de som inte har råd att betala biljettpriserna har ingen effekt. Trots att kollektivtrafiken i Stockholm är dyrast att åka… Läs mer»

Pressmeddelande: Kris i kollektivtrafiken? Antalet plankare har nästan fördubblats på ett år!

Sedan januari har antalet medlemmar i Planka.nu:s p-kassa, en försäkringsfond för plankare i kollektivtrafiken, ökat med 40%. När finanskrisen härjar som värst och varslen duggar tätt är det inte konstigt att folk försöker få ett andningshål i sin privatekonomi. Att börja planka i kollektivtrafiken framstår då som ett bra alternativ. Politikerna bör ta denna signal… Läs mer»

Pressmeddelande: Planka.nu lyser upp Miljödepartementet under Earth Hour

Miljödepartementet hamnar i strålkastarljuset ikväll (28/3) klockan 20.30 då Planka.nu lyser upp deras fasad. Ett stort antal offentliga verksamheter, företag och privatpersoner kommer att släcka sina lampor under vad som kallas Earth Hour för att visa makthavarna att de har stöd för att vidta kraftiga åtgärder mot klimatkrisen. Planka.nu ser inte några större problem med… Läs mer»