Pressmeddelande: Spärrvåldet skadar hundratals kollektivtrafikanter

Tidningen Metro ger idag nya dystra siffror över personskadorna i SL-trafiken. Mellan 2009 och 2010 ökade de med 60% och i år har 232 anmälningar kommit in redan i augusti. De flesta skador är förorsakade av spärrarna.

I Oslo stängdes spärrarna av efter att en person skadats. I Stockholm skadades förra året skadades minst 157 människor och SL verkar inte bry sig alls, säger Christian Tengblad från Planka.nu

Det ökade spärrvåldet, vilket är det enda rätta namnet på kalkylerade personskador, drabbar mest äldre, barn och andra som inte rör sig precis som spärrarna är programmerade till att uppfatta som “normalt”. Dessa grupper riskerar att skrämmas bort från kollektivtrafiken, som om avgiftstrycket inte var avskräckande nog. Plankarna verkar dock klara sig bra, och plankningen är inte högre i städer utan spärrar som Berlin.

SL-politikerna verkar värna mer om sina repressiva mångmiljonsatsningar än om resenärerna i kollektivtrafiken, fortsätter Christian Tengblad från Planka.nu. Det är dags för en spärr- och avgiftsfri kollektivtrafik.

Kontakt

tel: 0739-45 71 68
mail: sthlm@planka.nu

En kommentar

En kommentar på “Spärrvåldet skadar hundratals kollektivtrafikanter

  1. Pingback: Planka.nu | SL yrar om spärrarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.