Pressmeddelande: SL har tunna bevis för minskad plankning – Planka.nu ökar med 50%

I SL:s nya lägesrapport om plankning hävdas det att plankningen har minskat med 0,7%. Tyvärr har de inte räknat med viktiga faktorer som att Hagsätralinjen var stängd mellan april och oktober eller att Securitas fuskat med biljettkontrollerna. Samtidigt har antalet medlemmar i Planka.nu:s p-kassa ökat med 50%.

SL:s lägesrapport har stora brister. Trots att man konstaterar att Securitas fusk med biljettkontrollen skulle påverka siffrorna så väljer man ändå att gå ut med att plankningen har minskat. Dessutom glömmer man att räkna in att tunnelbanans linje mot Hagsätra varit stängd, och biljettkontrollanterna kunnat koncentrera sig på andra tunnelbanelinjer.

– Rapporten har uppenbara brister och det går inte att dra slutsatsen att plankningen minskat på så bristfälligt underlag, säger Christian Tengblad från Planka.nu.

Däremot så har antalet medlemmar i Planka.nu;s p-kassa, som betalar tilläggsavgifter för plankare i kollektivtrafiken, ökat med 50% jämfört med samma period förra året.

– Avgiftshöjningen på månadskortet i september har gett oss hundratals nya medlemmar, säger Christian Tengblad från Planka.nu.

även om inte det heller säger något om en ökning eller minskning av den totala plankningen, så är det glädjande att fler vill engagera sig för en avgiftsfri kollektivtrafik. Det understryker också vad Planka.nu tidigare visat, att plankning har ekonomiska orsaker, och kan endast stoppas med avgiftsfri kollektivtrafik.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.