Pressmeddelande: Höjning av SL-avgift väcker protester

De borgerliga partierna i Stockholms landsting planerar att höja priset på SL:s månadskort med 100 kronor, från 690 till 790 kronor, från och med 1 september.

– Trots fagra löften om att göra Stockholm till en attraktiv, tillgänglig och miljövänlig stad så sker motsatsen. De borgerliga satsar 30 miljarder på att bygga stadsmotorvägen Förbifart Stockholm samtidigt som de höjer priserna i kollektivtrafiken, säger Christian Tengblad, aktiv i Planka.nu.

SL har på sistone satsat enorma summor pengar för att minska plankningen, men trots detta minskar den inte nämnvärt. Det beror på att plankningen främst sker av ekonomiska orsaker, något SL gång på gång visat att de är medvetna om. Varje gång landstingsmajoriteten höjt priset på SL-kortet har plankningen ökat, liksom medlemsantalet i Planka.nu:s p-kassa.

– Istället för att sänka priserna, för att på sikt införa avgiftsfri kollektivtrafik, så slösar de borgerliga politikerna bort ungefär en halv miljard kronor varje år på att jaga folk som inte har råd att betala för sig. Det är en bakvänd politik! Säger Christian Tengblad.

Nu planeras redan protester i Stockholm. Fler kommer ansluta sig till avgiftsstrejken och Planka.nu utlovar även andra protester för att stoppa höjningen:

– De som vill göra om Stockholm till ett avgiftssamhälle kommer inte få en lugn stund, höjningen kommer att kosta mer politiskt än de 100 kronorna smakar! avslutar Christian Tengblad från Planka.nu.

Kontakt

tel: 0739-45 71 68
mail: sthlm@planka.nu

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.