Pressmeddelande: Highway to hell? En rapport om Förbifart Stockholm och en alternativ stadsplanering

Planka.nu släpper rapporten “Highway to hell?” som svar på Stockholmsförhandlingens resultat. Efter valet 2006 utsågs Carl Cederskiöld (m) av regeringen till att förhandla fram nya trafiksatsningar i Stockholmsregionen, i något som kallas Stockholmsförhandlingen. När resultatet av förhandlingen nu släpps tycker vi att det är mycket viktigt att presentera alternativ till de nya stadsmotorvägar som planeras,… Läs mer»

Pressmeddelande: SL försöker förhindra debatt

SLs moderate ordförande Christer B Wennerholm försöker nu stoppa forum:ung som går av stapeln i helgen på ABF-huset. Anledningen är att planka.nu medverkar med workshop och debatt. – Avgiftstrycket på kollektivtrafiken har ökat med 785% sen 1980. Det är ett samhällsproblem som vi tror måste diskuteras mer – inte mindre, säger Christian Tengblad från planka.nu…. Läs mer»

Pressmeddelande: Planka.nu demonstrerar för nolltaxa

Lördagen den 31 mars klockan 15.00 på Sergels torg så anordnar planka.nu en stor demonstration för en avgiftsfri kollektivtrafik. Den första april så tas enhetstaxan bort i SL-trafiken, biljetterna blir dyrare för alla men särskilt för de som bor långt ifrån innerstaden, dessutom höjs priset på månadskort. SL-kortet försvinner från socialbidragsnormen och senare i höst… Läs mer»