Pressmeddelande: Planka.nu konfronterar SL-politiker och plankar på SL:s framtidsspärrar!

– SL:s framtidsspärrar är lika lätta att planka på som de som redan finns. Varför SL vill slösa bort 200 miljoner på dessa är ett mysterium, säger Anna Nygård från Planka.nu Planka.nu mötte landstingspolitikerna utanför landstingshuset på tisdagsmorgonen för att dela ut filmer till landstingspolitikerna där vi visar hur lättplankade de nya spärrarna är. Den… Läs mer»

Pressmeddelande: En försmak av Förbifart Stockholm

Stockholm 2008-10-23 PRESSMEDDELANDE Förbifart Stockholm hälsar på hos Riksdagen Kl 17.00 idag får Riksdagen bullrigt besök av en simulerad Förbifart Stockholm. Klimax och Planka.nu samlar till aktion mot den bristfälligt planerade motorvägen. Att satsa 25 miljarder kronor på en motorväg som ökar trafiken och koldioxidutsläppen är en extremt destruktiv lösning på Stockholms trafikproblem. Klimax och… Läs mer»

Pressmeddelande: SL privatiserar biljettkontrollerna

Idag tog den borgerliga majoriteten i SL:s styrelse beslut om att lägga ut biljettkontrollerna på anbud, det vill säga att låta privata bolag sköta dessa. Trots att detta prövats tidigare med katastrofala resultat som följd och trots problem med övervåld både från och mot kontrollanter har SL:s styrelse fattat detta beslut. – Vi är djupt… Läs mer»

Pressmeddelande: Bilchock i Almedalen

Klimax, Planka.nu och Miljöförbundet Jordens Vänner fortsätter att punktmarkera billobbyn under Almedalsveckan på Gotland. Idag på eftermiddagen arrangerade BIL Sweden seminarium om framtidens infrastruktur och samtidigt utanför föreläsningssalens öppna fönster ordnades en bilchock. Bilchocken bestod av fyra bilar som gasade, tutade och förorenade luften med avgaser. Företrädare för BIL Sweden kom ut och klagade på… Läs mer»

Pressmeddelande: Första demonstrationen i tunnelbanan, lördagen den 1:a mars!

Planka.nu anordnar tillsammans med Öppna Stockholm en protestaktion mot avgiftshöjningen av SL-kortet den 1:a mars. Lördagen den 1:a mars höjer SL priset på månadskortet till 690 kr, en höjning som minskar stockholmarnas tillgång till kollektivtrafiken samtidigt som den ökar vår stads negativa inverkan på klimatet. För att protestera mot höjningen ordnar Planka.nu tillsammans med Öppna… Läs mer»