Pressmeddelande: Planka.nu konfronterar SL-politiker och plankar på SL:s framtidsspärrar!

– SL:s framtidsspärrar är lika lätta att planka på som de som redan finns. Varför SL vill slösa bort 200 miljoner på dessa är ett mysterium, säger Anna Nygård från Planka.nu

Planka.nu mötte landstingspolitikerna utanför landstingshuset på tisdagsmorgonen för att dela ut filmer till landstingspolitikerna där vi visar hur lättplankade de nya spärrarna är.

Den borgerliga majoriteten gömde sig från media, men flera från oppositionen uttalade sig kritiskt. SL:s vice ordförande Lars Dahlberg (s) och Yvonne Blombäck (mp), ledamot i SL:s styrelse, instämde i kritiken från planka.nu om att det är slöseri med skattemedel.

-Vi delar deras uppfattning om att det inte är värt att satsa på några högre spärrar eftersom det faktiskt inte hjälper mot plankning – och det är ju det som är alliansens motiv, säger Yvonne Blombäck (mp) till SVT.

– Vi hoppas att landstingspolitikerna tar sitt förnuft till fånga och använder dessa pengar till att göra kollektivtrafiken bättre istället för att bygga meningslösa spärrar. Så länge det är såpass dyrt som det är idag att åka kollektivt kommer folk att planka, avslutar Anna Nygård.

För mer info och om du är intresserad av filmer och bilder från när vi plankar i Lyon, kontakta oss.
https://www.youtube.com/watch?v=NyFr2NtKpyc

tel: 0739-457168
mail: sthlm@planka.nu
webb: www.planka.nu

Planka.nu arbetar för nolltaxa i kollektivtrafiken och organiserar pendlare i en avgiftsstrejk som inkluderar en solidaritetsfond där medlemmarna betalar varandras böter.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.