Pressmeddelande: Första demonstrationen i tunnelbanan, lördagen den 1:a mars!

Planka.nu anordnar tillsammans med Öppna Stockholm en protestaktion mot avgiftshöjningen av SL-kortet den 1:a mars.

Lördagen den 1:a mars höjer SL priset på månadskortet till 690 kr, en höjning som minskar stockholmarnas tillgång till kollektivtrafiken samtidigt som den ökar vår stads negativa inverkan på klimatet. För att protestera mot höjningen ordnar Planka.nu tillsammans med Öppna Stockholm den första underjordiska demonstrationen – en demonstration som kommer äga rum just nere i tunnelbanan. Demonstrationen kommer att samlas klockan 13.00 den 1:a mars på Blå Linjens perrong vid T-centralen.

Höjningen är ett steg i fel riktning för alla som vill se ett öppnare och mer klimatvänligt Stockholm. Kollektivtrafiken är för många stockholmare det enda transportmedlet och denna höjning drabbar redan utsatta grupper, säger Samira Ariadad från Öppna Stockholm.

Klimatberedningen har sakta börjat inse de enorma klimatfördelarna med avgiftsfri kollektivtrafik, men att införa detta endast som en arbetsförmån, vilket var beredningens förslag, stänger ute bland annat sjukskrivna och arbetslösa. Därför arbetar vi för nolltaxa, en modell som alla med en inkomst under 40 000 skulle tjäna på rent ekonomiskt – och som alla skulle tjäna på ur tillgänglighets- och klimatsynpunkt.

Med det ökade avgiftstrycket blir det ett “problem” att hantera dem som inte har råd att betala för sig men är beroende av kollektivtrafiken. Kontrollanter och spärrar för hundratals miljoner sätts in för att övervaka och skydda kollektivtrafiken från det folk den tillhör, säger Christian Tengblad från Planka.nu.

För mer information, ring eller maila presskontakt:

Planka.nu:
0739-457168
sthlm@planka.nu

Öppna Stockholm:
0707-268814
oppnastockholm@gmail.com

Besök gärna våra hemsidor för mer info och pressbilder efter aktionen:
http://www.planka.nu
http://www.oppnastockholm.se

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.