Pressmeddelande: Vänsterpartiet och Dunkerque nominerade till nolltaxepriset

Idag kom beskedet att bland annat Vänsterpartiet nominerats till nolltaxepriset 2019. Vänsterpartiet har sett till att nolltaxa i kollektivtrafiken införts runt om i hela landet för ungdomar på sommarlovet vilket ger Vänsterpartiet skäl för en nominering.

Borgmästaren Patrice Vergriete från staden Dunkerque får en nominering efter att han har infört avgiftsfri kollektivtrafik i hela Dunkerque och det blev ren succé säger Max från Planka.nu. 

Nolltaxepriset delas ut till den eller de som under året har gjort något eller några av följande: Verkat för en avgiftsfri kollektivtrafik, bekämpat trafikmaktordningen, eller underlättat avgiftsstrejkande. Priset delas ut av organisationen Planka.nu varje år i samband med den internationella nolltaxedagen som går av stapeln första lördagen i mars.

Bland de övriga nominerade finns de lokala grupperna på Facebook som bidrar till avgiftsstrejkandet i kollektivtrafiken. Gruppen Vart är kontrollanterna Göteborg och gruppen Här befinner SL-kontrollanterna sig blir därmed nominerade.

Tidigare år har både miljövetare och kommuner nominerats till nolltaxepriset.

Presskontakt: Max
Telefon: 072 285 18 72

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.