Pressmeddelande: Planka.nu lyser upp Miljödepartementet under Earth Hour

Miljödepartementet hamnar i strålkastarljuset ikväll (28/3) klockan 20.30 då Planka.nu lyser upp deras fasad.

Ett stort antal offentliga verksamheter, företag och privatpersoner kommer att släcka sina lampor under vad som kallas Earth Hour för att visa makthavarna att de har stöd för att vidta kraftiga åtgärder mot klimatkrisen.

Planka.nu ser inte några större problem med att företag och privatpersoner ställer upp på detta jippo, även om det riskerar att användas som ursäkt för att inte göra något verkligt åt klimathotet. Däremot är det skrämmande att Miljödepartementet, som är makthavare i frågan, släcker sina lampor i stället för att se till att Sverige tar sitt ansvar och radikalt minskar utsläppen.

– Miljödepartementet verkar snarast släcka för att vi inte ska se deras misslyckade klimatpolitik, vi kommer därför att tända upp hos dem för att belysa deras hyckleri, säger Alexander Berthelsen från Planka.nu.

Stockholms politiker har bestämt sig för att inte delta. Men det befriar inte dem från ansvar:

– Den borgerliga alliansen i Stockholm väljer att leva på utnämningen “Europas miljöhuvudstad”, som främst är en belöning för politiken som fördes under förra mandatperioden, istället för att gå i bräschen för en klimatsmart urban omställning, säger Alexander Berthelsen från Planka.nu.

Om politikerna inte vet hur de ska agera kan vi tipsa om våra rapporter “Highway to Hell?“ och “Att resa ska inte kosta hela världen”, om den klimatfientliga stadsmotorvägen Förbifart Stockholm och hur en klimatsmart omställning av transportsektorn skulle kunna se ut. Bara att läsa dem skulle göra betydligt mer för klimatet än alla släckta glödlampor.

Presskontakt:
Alexander Berthelsen: 0739-457168

sthlm@planka.nu
http://www.planka.nu/

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.