Pressmeddelande: Planka.nu satsar för att förbättra plankandet i Göteborg och lanserar biljettkontroll.se

I dagarna drar Planka.nu Göteborg igång en satsning på att förbättra och underlätta plankandet. Vi kommer dels dra igång en informationskampanj där vi sprider enkla plankningstips till göteborgarna, dels lansera en ny hemsida, biljettkontroll.se, inriktad på biljettkontroller. Där kommer vi bl.a att publicera den information, som våra medlemmar skickar till vår telefon, om var det befinner sig kontrollanter just nu.

– Västtrafik har satsat hårt på biljettkontroller den senaste tiden och nu är det dags att vi svarar. Samtidigt som de säger sig inte ha råd att göra några förbättringar i trafiken så väljer de att lägga mer pengar på att jaga de som inte har råd att betala, en väldigt konstig prioritering, säger Glenn Karlsson från Planka.nu.

Det ökade antalet tilläggsavgifter (s.k. ”böter”) i kombination med att det planeras 50% mer biljettkontroller nästa år har också gjort att Planka.nu Göteborg höjer sina priser. Från och med 23 november slopas därför halvårs- och veckomedlemskap, samtidigt som månadsavgiften höjs till 200 kr. I och med höjningen kommer inte medlemskapet längre gälla i både Göteborg och Stockholm.

– Vi hoppas snart kunna sänka priserna igen. Det hänger bara på att våra medlemmar blir bättre på att undvika kontrollanter och det är det vi ska försöka se till. Vi upplever ett allt hårdare samhällsklimat med en ständigt stegrad hetsjakt på de som redan har det dåligt ställt. Därför gäller det att vi håller ihop och hjälper varandra, avslutar Glenn Karlsson från Planka.nu.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.