Pressmeddelande: Östgötatrafikens straffavgifter är oacceptabla

Från och med den första september har ÖstgötaTrafiken lagt till en straffavgift på 20 kr på alla kontantbiljetter. Därför kostar nu en enkelbiljett 33 kr för ungdomar och 40 kr för vuxna. Vill du fylla på ditt värdekort för att få “rabatt” får du lägga till 100 kr extra. SMS-biljetterna kostar fortfarande lika mycket som förr, dvs. de är 2 kr dyrare per styck jämfört med de tidigare kontantpriserna.

ÖstgötaTrafiken vill enligt sin nya reklam att vi ska köpa våra bussbiljetter på olika försäljningsställen. Vi i Planka.nu Östergötland ser flera problem med det, däribland att de flesta försäljningsställen är lokaliserade i innerstäderna och att nästan inget av dem har öppet på morgonen.

I Östergötland betalar vi redan 60 % av kostnaderna för kollektivtrafiken genom skattesedeln. Vi tycker därför att vi inte ska stå ut med varesig prishöjningar eller straffavfgifter eller den dumdryga attityd som ÖstgötaTrafiken basunerar ut på varenda reklampelare.

Den 22:e september demonstrerar vi för fullt skattefinansierad, utbyggd och gratis kollektivtrafik. Vi vill att bussarna ska vara säkra både för busschaufförer och resenärer. Vi vill att folk ska kunna röra sig inom och mellan östgötska städer utan att behöva riva sönder plånboken. Och sist men inte minst kräver vi att våra politiker börjar ta bussen till jobbet så vi kan stå på samma grund.

Demonstrera den 22:e september
Samling på: Stora Torget kl 13.00
För gratis kollektivtrafik och mot höjda busspriser!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.