Pressmeddelande: Planka.nu demonstrerar för nolltaxa

Lördagen den 31 mars klockan 15.00 på Sergels torg så anordnar planka.nu en stor demonstration för en avgiftsfri kollektivtrafik.

Den första april så tas enhetstaxan bort i SL-trafiken, biljetterna blir dyrare för alla men särskilt för de som bor långt ifrån innerstaden, dessutom höjs priset på månadskort. SL-kortet försvinner från socialbidragsnormen och senare i höst försvinner också fria kort för gymnasieelever.

Att höja avgiftstrycket i kollektivtrafiken betyder att mer pengar tas direkt ur din plånbok och mindre finansieras av skatten. Det betyder också att alla låginkomsttagare, studenter, visstidsarbetare och arbetslösa får betala en mycket större del av sin inkomst för att använda kollektivtrafiken än de välavlönade politiker som beslutar om prishöjningarna. Säger Christian Tengblad från planka.nu.

För mer info och presskontakt

Tel: 0739-457168

Mail: sthlm@planka.nu

Webb: http://www.myspace.com/31mars & http://www.planka.nu/

Planka.nu är en ideell förening som arbetar för en avgiftsfri kollektivtrafik, och bland annat organiserar plankare i en bötesfond.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.