Pressmeddelande: 33 500 har skrivit på för att rädda sommarlovskorten

Foto: Planka.nu

Förra sommaren fick elever i hela landet fria resor på kollektivtrafiken genom sommarlovskorten – och fick ökad frihet att röra sig, samtidigt som de blev mindre beroende av skjuts med föräldrarnas fossilbilar. Reformen togs bort i och med den senaste budgeten men nu har ett elevinitiativ för att rädda sommarlovskorten samlat drygt 33 500 underskrifter:

– Vi är många som fick ett bättre sommarlov genom korten och nu vill vi göra våra röster hörda, säger initiativtagaren Max.

Sommarlovskorten är en av sakerna som det förhandlas om i den nya regeringen. Exakt vad som kommer med i vårbudgeten är ännu inte klart, men Max och de andra engagerade har hört av sig till finansminister Magdalena Andersson.

– Vi hoppas att politikerna lyssnar, men annars har vi flera idéer på protestaktioner, avslutar han.

Initiativet till att rädda sommarlovskorten har gjort genom Planka.nu, som arbetat för fri kollektivtrafik sedan 2001, bland annat genom att organisera p-kassor i Stockholm och Göteborg.

Presskontakt
0722-85 18 72


10 kommentarer

10 kommentarer på “33 500 har skrivit på för att rädda sommarlovskorten

    • visa kanske inte har pengar till buss. och eftersom man bara kan använda kort kanske vissa inte kan följa med sina kompisar

    • Ja jag vill ha sommarlovskort, för tillexempel vissa kanske inte har råd för och åka buss , och om ni delar ut sommarlovskort till barnen så kommer flera barn iväg och hittar på mycket mer roligt och kommer iväg och får uppleva saker.

    • Jag tror om ni ger chansen till gratis busskort så behöver de inte sitta i deras ort å röka på eller dricka istället kan de åka iväg å bada eller vad som helst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.