Pressmeddelande: Nolltaxepriset 2018 till Judith Dellheim

Den tyska nolltaxekämpen Judith Dellheim får Nolltaxepriset 2018. För sitt enträgna arbete med nolltaxa på europeisk och global nivå har hon bidragit till att frågan blivit stor. Bland annat var hon redaktör för boken “Free Public Transit: And Why We Don’t Pay to Ride Elevators” som kom ut 2018.

Övriga nominerade i år var:

Kommunerna Sala och Fagersta som planerar att införa nolltaxa i kollektivtrafiken från första april. Beslutet innebär att tre grannkommuner (även Avesta som införde nolltaxa 2012) tillsammans bildar en nolltaxetriangel på Sveriges karta. Nomineringen uppmärksammades också av en ledarskribent, som är lite lagom upprörd.

Facebookgruppen Här befinner SL-kontrollanterna sig. Gruppen används av över 30 000 personer för att varna för biljettkontroller i Stockholms kollektivtrafik. Facebookgruppen visar att det finns ett stort intresse av att hjälpa sina medresenärer, vare sig man plankar eller betalar. Solidaritet mellan resenärer underminerar det ökade trycket från avgiftssystemet.

Kampanjen Slutstation Nolltaxa. Kampanjen drivs av Vänsterpartiet Storstockholm. Ett tydligt ställningstagande för fri kollektivtrafik från partiet inför valrörelsen.

Läs om vilka som har fått priset genom åren: Nolltaxepriset.se

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.