Pressmeddelande: Elever i Halmstad tilldelas Nolltaxepriset 2016

I helgen tilldelades en grupp elever på Stenstorpsskolan i Halmstad Nolltaxepriset 2016, för att ha gjort en egen utredning om fri kollektivtrafik i kommunen. Efter diskussioner inom juryn segrade halmstadseleverna framför tre andra värdiga kandidater.

– Genom sitt skolarbete har eleverna visat att en utredning om trafik inte behöver vara något för politiker och experter. Deras lysande exempel öppnar upp för vanligt folk runt om i landet att göra egna undersökningar, säger Christian Tengblad från organisationen Planka.nu, som delar ut priset varje år.

Nolltaxepriset delas ut varje år till den som ”verkat för en avgiftsfri kollektivtrafik /…/ samt bekämpat trafikmaktordningen” av Planka.nu. Utdelningen sker i samband med Nolltaxedagen som infaller den första lördagen i mars. Bland tidigare års vinnare märks Estlands huvudstad Tallinn, den brasilianska folkrörelsen Movimento Passe Livre och Karlskoga kommun. I år var den sjunde gången priset delats ut.

Stort grattis till Halmstad, Stenstorpsskolan och eleverna!

hallandsposten_nolltaxepriset

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.