Pressmeddelande: Protestaktion mot ”Förbifart Stockholm”

Idag, tisdagen den 24 juni har Trafikverket planerat att ta ett första spadtag på bygget av motorvägsprojektet ”Förbifart Stockholm”. Planeringen har omgetts av hemlighetsmakeri, men troligen kommer detta äga rum i Häggvik vid lunchtid. Vi tycker det är viktigt att stockholmarna får vara med och säga vad de tycker om detta. Därför har vi fixat en buss som kommer köra till Häggvik från Liljeholmen, via Cityterminalen och Tensta för att plocka upp alla som vill vara med och protestera.

–Politiker till höger och vänster hyllar det planerade bygget av motorvägen ”Förbifart Stockholm” och bryr sig inte alls om alla vi stockholmare som kommer bli lidande om den byggs säger Anna Nygård som bor i Tensta och är aktiv i Planka.nu.

 ”Förbifart Stockholm” har varit på gång länge men vägen har gång på gång stoppats av miljöaktivister och boende i orter som har varit direkt hotade av bygget. Kostnaden för ”Förbifart Stockholm” väntas landa på runt 60 miljarder, det är alltså 60 tusen miljoner(!) som skulle kunna användas till kollektivtrafik som är bra för både människor och miljö.

–Dom som vill bygga ”Förbifart Stockholm” skiter i om vi får astma och om det blir fult där vi bor. Dom bryr sig inte heller om våra barn kommer att kunna leka utomhus eller om våra förorter blir mer isolerade. Det finns ett ord för vad som håller på att hända och det är miljörasism. ”Förbifart Stockholm” byggs för att några privilegierade ska kunna fortsätta åka i sina bilar varje dag och glo ut på oss andra som andas in deras avgaser säger Anna Nygård.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
TIDTABELL FÖR BUSSEN

– Avgång i hållplats N, Liljeholmen kl. 10.50
– Avgång Cityterminalen kl. 11.15 (Skyltat Protestbuss på infotavlorna)
– Stopp vid Tensta Konsthall kl. 11.40, avgång ca. 12.10
Framme Häggvik ca 12.30
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Presskontakt:

Anna Nygård, 0704-52 25 65

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.