Pressmeddelande: Massplankning på uppsalapendeln

På lördagen den 25 januari genomförs den första massplankningen på pendeltåget till Uppsala. Klockan 11:11 samlas nolltaxeförespråkare på T-centralen i Stockholm för att gemensamt ta sig till protester mot avgiftshöjningar i kollektivtrafiken i Uppsala.

– Politiker försöker ofta ställa städer mot varandra, men för att kampen för nolltaxa ska bli framgångsrik så gäller det att hålla ihop, säger Christian Tengblad från Planka.nu.

Demonstrationen i Uppsala, som går under parollen ”Stoppa prishöjningen i Uppsalas stadstrafik”, har samling på Stora Torget klockan ett. Arrangören Vänsterpartiet vill samla ett brett motstånd mot föreslagna höjningar av avgiftstrycket. Ett motstånd där Planka.nu har en självklar plats, med nolltaxa som mål. Enligt det aktuella förslaget ska priset höjas i stadstrafiken medan det sänks något i länet.

– Genom att införa nolltaxa för alla så blir vi av med motsättningar mellan stadsbor och landsbygden, som ofta uppkommer när olika priszoner i kollektivtrafiken diskuteras, säger Christian Tengblad från Planka.nu.

Kollektivtrafiken är inte bara en lokal fråga; utan också regional, nationell och global!
Just nu pågår stora protester med massplankningar mot avgiftshöjningar i kollektivtrafiken även i Turket, Brasilien och Mexico.

Kontakt:
Christian Tengblad, plankningskoordinator inför lördagen 073-945 71 68

En kommentar

En kommentar på “Massplankning på uppsalapendeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.