Pressmeddelande: Kärnvapenhot mot landstingsfullmäktige

djurgardsfarjan_ra3

Upphandlingen av hamntrafiken, som gäller bland annat Djurgårdsfärjorna, har fört med sig mer i lasten än vad vi kollektivtrafikanter kunde ha anat. Serco Group, som vann upphandlingen tillsammans med Strömma, är annars inblandade i både fångtransporter, plutoniumforskning, bedrägerier och hantering av kärnvapen. Om man har tagit fan i båten får man ro honom i land. Så lyder ordspråket och nu är det dags för Landstingshuset att börja oroa sig för radioaktiv privatisering.

– På tisdag klockan 09 kommer Landstingzhuset att spärras av av våra inspektörer, säger Christian Tengblad, nedrustningsansvarig på Planka.nu.

Systemet med privatisering och upphandling leder hela tiden till bisarra konsekvenser, där bussbolag skickar låtsasfakturor för att få mer pengar, samtidigt som SL försöker följa upp med böter när saker går snett. En allt större byråkrati- och kontrollapparat följer i skandalernas spår. Samtidigt så är det vanlig personal såsom tunnelbaneförare, busschafförer och spärrvakter som drabbas när företagen försöker få lönsamhet trots sina låga anbud.

– Det är dags att skrota hela modellen med privatisering samtidigt som vi gör oss av med kärnvapenbolaget, säger Christian Tengblad. Kollektivtrafiken måste styras mer av oss som reser och arbetar i den – och företagsintressena ska hållas utanför.

Kontakt:

Tel: 073-945 71 68
E-post: sthlm@planka.nu

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.