Pressmeddelande: Skyddsstopp för SL:s spärrar

Efter den senaste tidens personskador i kollektivtrafiken, orsakade av SL:s klämspärrar, så inför och implementerar Planka.nu ett skyddsstopp från och med onsdag kl 16.30.

– Varje dag arbetspendlar hundratusentals till jobb och skola, men eftersom det inte finns något skyddsombud så måste vi agera, säger Christian Tengblad på Planka.nu.

Enligt Arbetsmiljöverket kan skyddsombudet ”stoppa /…/ arbete som innebär omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares [kollektivtrafikanters] liv eller hälsa.” Detta är – genom hundratals incidenter uppfyllt – med råge. Att SL:s VD själv fastnat och att ordförande Christer G Wennerholm avråder människor från att använda spärrarna är också ett tecken på att det gått för långt. Skyddsstoppet gäller tills Arbetsmiljöverket har tagit ställning till stoppet. För Planka.nu handlar skyddsstoppet om en havererad avgiftspolitik. Varje gång avgiftstrycket höjs och mer pengar tas direkt ur Stockholmarnas plånböcker så ökar den destruktiva kontrollen:

– Vi vägrar välja mellan klämspärrar och kontrollanter, en kollektivtrafik för alla måste vara avgiftsfri, säger Christian Tengblad från Planka.nu. Den enskilda resenären ska inte behöva straffas för att hen väljer det mest effektiva sättet att resa.

Kontakt: Christian Tengblad, tillförordnat skyddsombud 0739-457168

Untitled

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.