Pressmeddelande: Pudeln Filip går med i Planka.nu

Mellanpudeln Filip, 8 år, från Linköping har blivit medlem i Planka.nu:s P-kassa. Bakgrunden är att Filip, i sällskap med Barbara Johan, 76 år, pendlar mellan Linköping och Norrköping. Men Filip får inte köpa månadskort utan hänvisas till att för varje enskild resa lösa en ungdomsbiljett, eller sitta i en väska. Filip gillar dock inte att sitta i en väska, därför har han gått med i p-kassan. Senast Filip åkte tåg så vägrade han att uppvisa biljett och bad istället konduktören vänligt om en tilläggsavgift som han sedan hade tänkt att skicka in till p-kassan för betalning, men Östgötatrafikens personal vägrade att skriva ut en tilläggsavgift till Filip och hotade i stället med att slänga av Filip och hans ressällskap.

Mellanpudeln Filip, 8, medlem i Planka.nu

Pudelns kärna är Östgötatrafikens ovilja att lösa situationen för sina resenärer. För vår del är det positivt om P-kassan kan användas som ett påtryckningsmedel för att ställa saker tillrätta, nu det är dags för Östgötatrafiken att göra en pudel. Låt Filip pendla!

Med krångliga och dyra avgiftssystem uppstår ofta situationer som är svåra att hantera, både för personal och resenärer i kollektivtrafiken. I stället för att tvinga Filip att köpa ungdomsbiljett anser vi att Östgötatrafiken bör införa nolltaxa för både mänskliga och icke-mänskliga djur.

Fanpage på Facebook: Låt Filip Pendla!

Kontakt:

Filips representant (matte):

Katarzyna Lundmark Garvaregatan 16a Norrköping Mobil 0708986220 Tel hem 011180232.

Planka.nu:

Tel: 073-945 71 68

4 kommentarer

4 kommentarer på “Pudeln Filip går med i Planka.nu

  1. … Vänta nu.. Bara för att göra de här väldit väldigt tydligt för mig själv. Tar SL betalt för hundar?

    Isåfall.. Vad i helvete gick snett? :S

  2. Pingback: Planka.nu | Hunden – plankarens bästa vän!

  3. Pingback: Planka.nu | Mellanpudel bötfälld av Östgötatrafiken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.