Pressmeddelande: Nolltaxepriset till Tallinn!

Mellan den 19:e och 25:e mars så är det folkomröstning om huruvida Tallinn ska införa avgiftsfri kollektivtrafik eller ej. Borgmästare Edgar Savisaar menar att införandet av avgiftsfri kollektivtrafik skulle slå tre flugor i en smäll. För det första skulle bilismen minska, för det andra ökar det chansen till rörlighet för familjer med ekonomiska svårigheter och för det tredje är avgiftsfri kollektivtrafik en miljömässigt hållbar strategi både lokalt och globalt.

Estlands huvudstad Tallinn har tilldelats 2012 års nolltaxepris med följande motivering:

– Genom att ge medborgarna möjlighet att besluta om en modern och rättvis finansiering av stadens kollektivtrafik visar Tallinn att det finns alternativ till avgiftssamhället som dessutom skulle innebära stora vinster ur klimat- och hållbarhetsperspektiv, säger Anna Nygård från nolltaxepriskommittén

Prisceremonin ägde rum i lördags den 3:e mars på internationella nolltaxedagen. Då ingen representant för Tallinn kunde närvara kommer Nolltaxepriskommittén åka över till Tallinn och överräcka priset i samband med folkomröstningen.

7 kommentarer

7 kommentarer på “Nolltaxepriset till Tallinn!

  1. Pingback: Gratis kollektivtrafik i Tallinn - Fria Tider

  2. Pingback: 75% röstade ja till avgiftsfri kollektivtrafik i Tallinn

  3. Pingback: Nolltaxepriset 2014 – nominera din kandidat | Planka.nu

  4. Pingback: Nolltaxepriset 2016 – skicka in din nominering | Planka.nu

  5. Pingback: Nolltaxepriset 2017 – nominera din kollektivtrafikhjälte – Planka.nu

  6. Pingback: Nolltaxepriset 2018 – nominera din trafikfavorit – Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.