Pressmeddelande: Flera massplankningar i Stockholm på lördag!

Lördagens massplankningar kommer att äga rum enligt följande schema:

Hagsätra 14.00

Handen 14.30

Farsta Centrum 15.00

Tensta 15.00

– Vi vill genom massplankningarna visa vår vision om hur kollektivtrafiken utan avgifter och spärrar, säger Christian Tengblad från Planka.nu

Avgiftstrycket på SL har ökat med 75% sedan 2001 och kanske verkar Stockholm – som också storsatsar på nya spärrar – långt ifrån visionen om avgiftsfri kollektivtrafik. Lördagens massplankningar ingår i ett försök att vända trenden:

– Vi ser positiva tendenser: mindre orter som Avesta satsar på nolltaxa, och den estniska huvudstaden Tallinn folkomröstar i mars om att bli Europas största stad med avgiftsfri kollektivtrafik, säger Christian Tengblad från Planka.nu.

Vill du komma på någon av massplankningarna så hör gärna av dig och få en kontaktperson! Eller så är det bara att dyka upp. Planka.nu ligger bakom massplankningarna i Farsta och Tensta, Syndikalistiska Ungdomsförbundet Södertörn den i Handen och i Hagsätra är det den lokala organisationen Hagishänget som ligger bakom.

Nolltaxedagen firas även på andra platser i Sverige, i Belgrad, Toronto och Berlin – all information kommer finnas på Planka.nu.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.