Pressmeddelande: Planka.nu vs. Västtrafik 1 – 0

Pressmeddelande från Planka.nu 2005-01-21

Planka.nu vs. Västtrafik 1 – 0

Åklagaren har nu valt att lägga ner förundersökningen mot Planka.nu. Anmälan gjordes av Västtrafik i början av 2003, bara några veckor efter det att vi startade upp vår verksamhet här i Göteborg.

– Naturligtvis är vi lättade av beskedet. Men vi har egentligen aldrig varit oroliga för anmälan skulle leda till åtal. Västtrafiks reaktioner är slag i luften som bara ger oss mer uppmärksamhet. Det tackar vi för, säger Sanna Andersson från Planka.nu

Åklagarmyndigheten meddelar dock att ärendet inte är avslutat. En förundersökning som ska utreda frågan om uppvigling inleds istället.

– Vi anser inte att den verksamhet vi bedriver strider mot gällande lagstiftning. De försök som görs att med repression möta våra argument betraktar vi inte som något annat än ett hån. Den centrala frågan för oss är det orättvisa avgiftssystemet, och så länge det existerar motiverar det vår fortsatta avgiftsstrejk, säger Sanna Andersson.

Västtrafik hävdar att fuskåkarna kostar 35 miljoner kronor varje år och menar att det är en kostnad som de betalande resenärerna får stå för.

– Faktum är att vi vill betala för oss. Vårt krav är dock att det sker rättvist och solidariskt genom skattesedeln. Avgiftssystemet har lett till en snedfördelning i samhället där kollektivtrafiken inte är tillgänglig för alla, säger Sanna Andersson.

– Plankning är en direkt konsekvens av höga priser, inte av dekadens. Vår kampanj är en reaktion på de höga priserna där vi kräver avgiftsfri kollektivtrafik. Ingen skulle bli gladare än oss om vi skulle slippa planka, avslutar Sanna Andersson.

För mer information, kontakta Planka.nu på nummer: 0706-449013
Gäller det mindre akuta frågor går det även bra att maila: gbg@planka.nu

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.