Villkor

Läs noga igenom dessa villkor innan du går med i p-kassan!

Man kan vara medlem under tre olika tidslängder:

 1. Medlemskapet gäller, om du inte specificerar ett datum, fr.o.m. den dagen pengarna registreras på vårt plusgirokonto (eller fr.o.m. dagen efter du betalt om du betalar via payson) och en vecka, en månad eller ett halvår framåt.
  Går du med den 5:e juni gäller alltså ett veckomedlemsskap t.o.m. den 11:e juni, ett månadsmedlemsskap t.o.m. den 4:e juli och ett halvårsmedlemsskap t.o.m. den 4:e december.
 2. Första gången du går med vill vi att du anger namn, adress, och personnummer (personnummer är viktigt då våra register i första hand bygger på personnummer). Vid ytterligare inbetalningar behöver du bara ange perioden du vill vara medlem och tillräckligt med information för att vi ska kunna koppla inbetalningen till dig. Förslagsvis personnummer. Har du inte svenskt personnummer skickar du in namn och adress.
 3. Alla är välkomna att gå med i P-kassan, men vi förbehåller oss rätten att utesluta medlemmar som saboterar verksamheten eller som utnyttjar P-kassan på sätt som vi bedömer olämpliga.
 4. P-kassan betalar INTE böter du fått när du inte var medlem! Skickar du in en bot till oss som du fått när du inte var medlem kommer vi INTE att betala den! Vi kommer att försöka skicka tillbaka den, men den tid det tar att administrera den leder ofta till betalningspåminnelser för dig. Så, för både vår och din egen skull, skicka INTE in böter om du inte är medlem! Du kan heller inte gå med i efterskott och få boten betald!
 5. P-kassan gäller på all SL-trafik så länge du får din bot av en SL-kontrollant, samt av UL-kontrollant på SL-pendeltåget till Uppsala.
 6. Vi förbehåller oss rätten att ändra i dessa villkor.
 7. Tänk på att p-kassan bygger på solidaritet! Åker du fast är det andra medlemmar som betalar dina böter. Nästa månad kanske det är tvärtom. Försök att komma undan om du kan, det tjänar både du och andra plankare på i längden!
 8. Planka.nu ansvarar inte för utebliven betalning eller andra problem som uppstår i fall av att P-kassan inte kan administreras, som att postgången, banken, payson, plusgirot, SL eller liknande krånglar. Naturligtvis försöker vi lösa problem om de uppstår, men vi ansvarar inte för eventuella påminnelseavgifter och liknande i fall av problem vi inte kan påverka.
 9. Observera att P-kassan ej betalar böter du fått från polisen (ordningsbot) om du plankat.
 10. När du går med i P-kassan ger du oss samtidigt rätten att föra in dina personuppgifter i vårt register. Mer står i vår personuppgiftspolicy.