Har du åkt fast?

Skicka in boten till oss

är du medlem i p-kassan och har åkt fast i SL-trafiken så skicka bara kvittot du fick av kontrollanten samt sätt in självrisken på 100:- på vårat plusgirokonto. Vi behöver båda för att betala din tilläggsavgift!

Är du inte medlem i p-kassan betalar vi inte din tilläggsavgift men vi rekommenderar dig att överklaga den om du tycker att du fått den felaktigt.

Skicka tilläggsavgiften till:
Planka.nu
Box 38 183
100 64 Stockholm

Självrisken sätter du in på plusgirokonto 147 68 45 – 1 (betalningsmottagare planka.nu). Ange att det är en självriskinbetalning så att vi inte blandar ihop den med medlemskapsinbetalningarna. Ange också ditt namn, personnummer och OCR-nummer som meddelande om du får plats. Klicka här för att betala självrisken med kort eller internetbank.

UL-bot

har du åkt fast på pendeltågen mellan Stockholm och Uppsala så kommer du istället få en faktura från UL hemskickad. När du fått den (det kan ta några veckor) så skickar du in den till oss och betalar in självrisken på 100 kr på samma sätt som ovan.

Våra rutiner

Vi betalar de tilläggsavgifter en gång i veckan, vanligtvis onsdagar. Biljettkontrollen är ibland snabba på att skicka påminnelser så du kan eventuellt få en i lådan. Har du skickat in din tilläggsavgift sent så säg gärna till oss så förbereder vi oss på det. Är det vi som orsakat förseningsavgiften så betalar vi den åt dig.

Kolla om tilläggsavgiften är betald

Du kan kolla om din tilläggsavgift är betald genom att logga in på vår medlemslogin.  Obs! Den uppdateras när vi administrerar p-kassan (onsdagar vanligtvist), så om du kollar på en tisdag så kan det stå att din tilläggsavgift inte är betald (eftersom vi betalar dem på onsdagar). Obs! ibland administrerar vi p-kassan på torsdagar.

Uppstår problem?

Det är viktigt att du skickar in tilläggsavgiften så fort du kan efter du fått den! Väntar du för länge kommer du att få en betalningspåminnelse med en påminnelseavgift på 50kr. Skulle du få en sådan påminnelselapp så måste du skicka med det pappret till oss och sätta in självrisk+påminnelseavgift på vårt plusgirokonto.

Självrisk

Självrisken är på 100:- och det är en engångssumma du betalar varje gång du åkt fast. Anledningen till att man måste betala självrisk varje gång man åker fast är för att uppmuntra alla medlemmar att se upp för kontroller. P-kassan är en solidaritetsfond och i solidaritet med andra medlemmar och för att kassan ska gå runt vill vi att medlemmarna aktivt ska undvika biljettkontroller.

Självrisken sätts in på plusgirokonto: 147 68 45 – 1 (betalningsmottagare: planka.nu), märk inbetalningen “självrisk” och ange ditt namn, personnummer och OCR-numret på tilläggsavgiften om det får plats. Klicka här för att betala självrisken med kort eller internetbank.