Har du åkt fast?

Skicka in boten till oss

är du medlem i p-kassan och har åkt fast så skicka bara kvittot du fick av kontrollanten samt sätt in självrisken på 100:- på vårat plusgirokonto. Vi behöver båda för att betala din bot!

Är du inte medlem i p-kassan betalar vi inte din bot men vi rekommenderar att överklaga boten, läs mer om det här.

Skicka boten till:
Planka.nu
Box 38 183
100 64 Stockholm

Självrisken sätter du in på plusgirokonto 147 68 45 – 1 (betalningsmottagare planka.nu). Ange att det är en självriskinbetalning så att vi inte blandar ihop den med medlemskapsinbetalningarna. Ange också ditt namn, personnummer och OCR-nummer som meddelande om du får plats. Klicka här för att betala självrisken med kort eller internetbank.

Våra rutiner

Vi betalar de tilläggsavgifter en gång i veckan, vanligtvis onsdagar. Biljettkontrollen är ibland snabba på att skicka påminnelser så du kan eventuellt få en i lådan. Har du skickat in din tilläggsavgift sent så säg gärna till oss så förbereder vi oss på det. Är det vi som orsakat förseningsavgiften så betalar vi den åt dig.

Kolla om boten är betald

Du kan kolla om din bot är betald genom att logga in på vår medlemslogin.  Obs! Den uppdateras när vi administrerar p-kassan (onsdagar), så om du kollar på en tisdag så kan det stå att din böter inte är betald (eftersom vi betalar dem på onsdagar).

Uppstår problem?

Det är viktigt att du skickar in boten så fort du kan efter du fått den! Väntar du för länge kommer du att få en betalningspåminnelse med en påminnelseavgift på 50kr. Skulle du få en sådan påminnelselapp så måste du skicka med det pappret till oss och sätta in självrisk+påminnelseavgift på vårt plusgirokonto.

Överklaga

Samtidigt vill vi påminna alla om att tjafsa så mycket det bara går med SL innan ni biter i det sura äpplet och skickar oss böteslappen. Det är ju trots allt vår gemensamma kassa som betalar. Överklaga gärna din tilläggsavgift. Läs mer om det här.

Självrisk

Självrisken är på 100:- och det är en engångssumma du betalar varje gång du åkt fast. Anledningen till att man måste betala självrisk varje gång man åker fast är för att uppmuntra alla medlemmar att se upp för kontroller. P-kassan är en solidaritetsfond och i solidaritet med andra medlemmar och för att kassan ska gå runt vill vi att medlemmarna aktivt ska undvika biljettkontroller.

Självrisken sätts in på plusgirokonto: 147 68 45 – 1 (betalningsmottagare: planka.nu), märk inbetalningen “självrisk” och ange ditt personnummer och OCR-numret på tilläggsavgiften om det får plats. Klicka här för att betala självrisken med kort eller internetbank.