Namninsamling: Rädda sommarlovskorten

Uppdatering 19 april: Vi blir intervjuade i Mitti, och sommarlovskorten verkar närmare nu, Men kampanjen fortsätter tills allt är på plats!

###

Vi som startat uppropet – elever på högstadiet och gymnasiet – tycker att korten som ger nolltaxa under sommarlovet är en jättebra idé. Men i Stockholm hotas korten av tjafs mellan regeringen och landstingspolitiker.

Därför kräver vi att man kommer överens och slutar bråka, och fixar sommarlovskort för alla oss som bor i Stockholms län som utlovat.

Nolltaxa i kollektivtrafiken gör att vi får frihet att resa, även vi som kanske inte har råd med dagens höga avgifter – och det är också bra för klimatet! Det är vårt budskap till SL:s ordförande Kristoffer Tamsons.

Skriv under om du själv är elev, förälder eller någon annan som håller med.

Namninsamlingen startades av två elever som är engagerade i Planka.nu. Vill du fråga oss något skriv till sthlm@planka.nu. Planka.nu kommer att kontakta dig som skriver under med mer information om kampanjen – t.ex. för att bjuda in till en demonstration.

Prenumerera

Prenumerera på våra nyheter med RSS eller e-post:

Jag vill ha...

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *