Namninsamling: Rädda sommarlovskorten

Uppdatering 26 april: Både beslut från landstinget och regeringen har tagits nu! Det verkar som att sommarlovskorten räddats. Tack alla som stöttat! Vi fortsätter kampanja tills allt är på plats, och funderar sedan på vad som är nästa steg.

Uppdatering 19 april: Vi blir intervjuade i Mitti, och sommarlovskorten verkar närmare nu, Men kampanjen fortsätter tills allt är på plats!

###

Vi som startat uppropet – elever på högstadiet och gymnasiet – tycker att korten som ger nolltaxa under sommarlovet är en jättebra idé. Men i Stockholm hotas korten av tjafs mellan regeringen och landstingspolitiker.

Därför kräver vi att man kommer överens och slutar bråka, och fixar sommarlovskort för alla oss som bor i Stockholms län som utlovat.

Nolltaxa i kollektivtrafiken gör att vi får frihet att resa, även vi som kanske inte har råd med dagens höga avgifter – och det är också bra för klimatet! Det är vårt budskap till SL:s ordförande Kristoffer Tamsons.

Skriv under om du själv är elev, förälder eller någon annan som håller med.

Namninsamlingen startades av två elever som är engagerade i Planka.nu. Vill du fråga oss något skriv till sthlm@planka.nu. Planka.nu kommer att kontakta dig som skriver under med mer information om kampanjen – t.ex. för att bjuda in till en demonstration.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *