Har du åkt fast?

Skicka in boten till oss!

är du medlem i p-kassan och har åkt fast så skicka bara kvittot du fick av kontrollanten samt sätt in självrisken på 100:- på vårat plusgirokonto (plus eventuellt biljettpris på 40 eller 60 kronor). Vi behöver båda för att betala din bot!
är du inte medlem i p-kassan betalar vi inte din bot men vi rekommenderar att överklaga boten, läs mer om det här.

Skicka boten till:
Planka.nu
Box 38 183
100 64 Stockholm

Självrisken sätter du in på plusgirokonto 147 68 45 – 1 (betalningsmottagare planka.nu). Ange att det är en självriskinbetalning så att vi inte blandar ihop den med medlemskapsinbetalningarna. Ange också ditt namn, personnummer och OCR-nummer som meddelande om du får plats. Klicka här för att betala självrisken med kort eller internetbank.

Obs! Lägg inga pengar i kuvert! Sätt in självrisken på plusgirot eller betala med kort eller internetbank!

Våra rutiner

Vi betalar de böter vi får in med en girering under onsdagar. SL är ibland snabba på att skicka påminnelser så du kan eventuellt få en i lådan. Det är oftast inget att oroa sig för, de bara gnäller.

Kolla om boten är betald

Du kan kolla om din bot är betald genom att logga in på vår medlemslogin

Uppstår problem?

Det är viktigt att du skickar in boten så fort du kan efter du fått den! Väntar du för länge kommer du att få en betalningspåminnelse med en påminnelseavgift på 50kr. Skulle du få en sådan påminnelselapp så måste du skicka med hela a4:at till oss och sätta in självrisk+påminnelseavgift (150kr) på vårt plusgirokonto. Observera att vi inte betalar din bot om vi inte får in hela a4:at!

Tilläggsavgifter (böter) vi får in som är över en månad gamla kommer inte behandlas.

Överklaga!

Samtidigt vill vi påminna alla om att tjafsa så mycket det bara går med SL innan ni biter i det sura äpplet och skickar oss böteslappen. Det är ju trots allt vår gemensamma kassa som betalar. Överklaga gärna din tilläggsavgift. Läs mer om det här.

Självrisk

Självrisken är på 100:- och det är en engångssumma du betalar varje gång du åkt fast. Anledningen till att man måste betala självrisk varje gång man åker fast är för att uppmuntra alla medlemmar att se upp för kontroller. P-kassan är en solidaritetsfond och i solidaritet med andra medlemmar och för att kassan ska gå runt vill vi att medlemmarna aktivt ska undvika biljettkontroller.

Du betalar även den enkelbiljett som du får vid kontrollen, som är på antingen 40 eller 60 kronor.

Självrisken sätts in på plusgirokonto: 147 68 45 – 1 (betalningsmottagare: planka.nu), märk inbetalningen “självrisk” och ange ditt personnummer och OCR-numret på tilläggsavgiften om det får plats. Klicka här för att betala självrisken med kort eller internetbank.