Beställ haffakort

Nu kan du som plankar i Stockholm beställa vårt nya haffakort. Haffakortet (här finns PDF!) är i samma storlek som ett SL-kort och innehåller all information om dina rättigheter du behöver ifall du skulle ha oturen att träffa på kontrollanter.

haffakort

Så tveka inte, fyll i formuläret nedan och se fram emot en bötesfri framtid! Eftersom haffakortet bara handlar om SL så skickar vi bara ut det till dig som bor i Stockholm (dvs. har ett postnummer som börjar på 1).

Prenumerera

Prenumerera på våra nyheter med RSS eller e-post:

Jag vill ha...

11 kommentarer

11 kommentarer på “Beställ haffakort

 1. Ni skriver att det bara är relevant för SL-resenärer, men jag vill bara få det klargjort; dessa regler är väl sanna i hela Sverige egentligen? Det står väl i svensk lag, inte SLs egna regler?

  • Det är en blandning av lag ocg oraxis – dvs utan att något STÅR annorlunda så kan det göras tolkningar. T.ex. är kontrollanterna i SL-trafiken rätt snälla nu men för några år sedan var det en annan visa…

  • Hej,

   vi skickar ut ungefär varannan vecka, lite mer sällan på sommaren. Men ditt postas idag. :) Det går bara att beställa en gång per e-post så en kan testa på det sättet också om en vill.

 2. Pingback: Krönika: En tidig söndagmorgon | Planka.nu

 3. Jag har tänkt flytta ner snart. Om jag blir fasttagen av någon kontrollant vad blir det då när jag har ett haffakort?

  • Det som står i haffakortet är att en kontrollant inte får ”ta fast dig” fysiskt. Om någon ändå skulle göra det, så hänvisa till lagen om tilläggsavgift och berätta att det är olaga frihetsberövande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *